fbpx

KPMG

Írta: Emri Zsuzsanna, KPMG HR igazgató

Egyből a mélyvíz vár, így könnyen fejlesztheted képességeidet

A magyarországi KPMG-nél határozott, a világra nyitott és véleményformáló fiatalok dolgoznak, akik hazai és nemzetközi projektjeink aktív részeseként nagyvállalatok üzleti döntéseire, jogi, pénzügyi, vállalatirányítási működésére lehetnek közvetlen hatással.

Az első munkahely megalapozza a szakmai pályát és a sikerességhez vezető utat. Nem mindegy, hogy „elvagy” és kávét főzöl vagy kezdettől fogva a „nagyok” mellett fejlődhetsz. A változatos feladatok révén speciális és szektorális tudás elmélyítésére a KPMG kitűnő terep. Csak néhányat sorolva erősségeink közül, mely mentén jelenleg is futnak ügyfélmegbízásaink: digitalizáció, kockázatkezelés, pénzügyi szolgáltatások, szervezetfejlesztés, turizmus, (e)sport, energiaszektor, zöld gazdaság. Nemzetközi és regionális tanulmányok elkészítésébe elemzőként már akár gyakornokként és frissen végzett pályakezdőként is bekapcsolódhatnak fiatal kollégáink.

Személyiségeket keresünk, a sokszínűségből építkezünk

Évente mintegy 120 egyetemistával kerülünk munkakapcsolatba. Elsősorban gazdasági szakirányokról érkeznek kollégáink, de az informatikai, technológiai vagy a jogi tanulmányokat folytatók közül is sokakkal van alkalmunk együtt dolgozni. A gyakornoki programok vagy épp a nálunk születő diplomamunkák mind olyan lehetőségek, ahol a diákok megismerhetik a munkánkat, üzleti felfogásunkat. 

Felvételi folyamatunk során az attitűd, a megújulásra való nyitottság és a gondolkodási készségek fontosabbak, mint a mély szakmai tudás. Ha valakit lelkesít a felelősség és az a tudat, hogy értékes és számít a munkája, akkor megtalálja köztünk a helyét.

Senki sincs készen, mindig van hova fejlődni

Az első munkahetet követően, miután a laptopot és az iPhone-t átveszik a nálunk kezdő kollégák és elvégzik a kötelező képzéseket, belecsöppennek a dolgok sűrűjébe és olyan feladatot kapnak, amit önállóan kell megoldaniuk élvezve persze a szakmai és emberi támogatását annak a csapatnak, amelynek a tagjai lesznek. Ha a végeredmény nem tökéletes, akkor a projektvezetőtől és a tapasztaltabb munkatársaktól kapott építő visszajelzések segítik, hogy megértsék az elvárásokat és rengeteg tapasztalati tanulási helyzetben lesz részük. Évente formális értékelésre is sor kerül, idővel pedig eljön az a pillanat, amikor már ők felelnek a csapatkoordinációért és junior kollégáikért.

Közösségbe érkezel és mindig a részese maradsz

Tapasztalt munkatársaink és vezetőink döntő többsége a magyarországi KPMG-nél kezdte a karrierjét és azok, akik időközben váltottak, ma már a gazdasági élet szinte minden területén megtalálhatóak, általában vezető beosztásban. Mindenki, aki a kollégánk volt, szellemiségében az is marad, hiszen magával viszi elvárásként, szempontként a nálunk tapasztaltakat, a szakmai-emberi kapcsolatai egy életen át elkísérik és a folyamat során önmagát is jobban megismeri.

A digitálisan érett következő nemzedék

Az adatalapú döntésekben közreműködünk vállalatvezetők mellett egy technológia vezérelt világ felé haladunk. Több olyan munkacsoportunk van, akik maguk fejlesztette és a szakmában egyedülálló know how-t, technológiát alkalmaznak. Ilyen például a Digitális Audit Centerünk, a szoftverrobotokkal foglalkozó üzleti tanácsadó csoportunk vagy egyik adótanácsadó csapatunk, akik gazdasági társaságok adózását segítő automatizált eszközöket fejlesztenek. Emellett a globális sporttanácsadási szolgáltatások részeként, a budapesti irodában működő KPMG Football Benchmark csoport egyedülálló adatbázist működtet fociklubok pénzügyi működéséről, labdarúgók piaci értékének alakulásáról, illetve játékosok és a csapatok közösségimédia-szerepléséről.

Ha szeretnél még többet megtudni rólunk, látogass el karrieroldalunkra a mycareer.kpmg.hu címen és kövess minket Instagramon (@kpmghu).

Leave Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük