fbpx

Információs Hivatal

Ha szereted a valódi kihívásokat, és érzel elég bátorságot magadban a helytállásra nemzetközi környezetben a hírszerzők és kémelhárítók világában, akkor ez a felhívás Neked szól, és Te is tagjává válhatsz Magyarország polgári hírszerzésének.

A magyar érdekek iránt elkötelezett, a kül- és biztonságpolitikai kérdések iránt érdeklődő, legalább egy idegen nyelvet magas szinten beszélő, diplomás fiatalok számára ajánlunk különleges munkát hivatást.

AMIT KÍNÁLUNK:

  • munkaterületek széles választéka;
  • tervezhető közszolgálati életpályamodell törvény szerinti juttatásokkal;
  • stabil munkáltatói háttér;
  • előnyös szociális konstrukciók (széleskörű egészségügyi ellátás, cafetéria, ruházati illetmény, albérleti támogatás, munkáltatói kölcsön, nyelvoktatás, felsőfokú továbbképzés, sportolási lehetőség, üdültetés).

AMIT KÉRÜNK:

  • sokoldalúság, kreativitás, alkalmazkodóképesség;
  • szakmai elkötelezettség;
  • ismeretek folyamatos fejlesztésének igénye.

RÓLUNK:

Az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, az öt magyar nemzetbiztonsági szolgálat egyike. A Hivatal törvényi felhatalmazás alapján a titkos információgyűjtés speciális eszközeinek és módszereinek külföldi irányú alkalmazásával fontos szerepet tölt be hazánk szuverenitásának védelmében, az ország külpolitikai és gazdasági érdekeinek érvényesítésében.

A küldetésünk egyfelől olyan külföldi eredetű, vagy külföldre vonatkozó információk megszerezése, amelyek más állami szervek eszközrendszerével nem hozzáférhetők, és az így megszerzett információkkal a politikai döntéshozók munkájának támogatása. Másrészt Magyarország külgazdasági és külpolitikai érdekeinek érvényre juttatása az ellenérdekelt országok gazdasági és politikai döntéshozóinak befolyásolásával.

A hírszerzés alaptevékenysége – leegyszerűsítve – két résztevékenységből áll: a műveleti és az elemző munkából. A műveleti munka célja a védett információk megszerzése, ami történhet technikai vagy humán forrásokból. Az elemző tisztek értékelik és feldolgozzák a beérkező információkat, valamint elkészítik a döntéshozók tájékoztatását célzó hírszerző jelentéseket.

Fontos érték a Hivatal elmúlt évtizedekben kiépített széleskörű és stabil nemzetközi kapcsolatrendszere: több mint 60 ország nemzetbiztonsági szolgálataival, valamint a NATO és EU biztonsági szerveivel állunk kapcsolatban. Részt veszünk több európai multilaterális titkosszolgálati együttműködésben.

Az Információs Hivatal dolgozójának lenni büszkeség, ez a szolgálat nem csupán egy munka, kereseti lehetőség, hanem a szó klasszikus értelmében vett hivatás!

Csatlakozz hozzánk!

utanpotlas@allamig.hu

www.ih.gov.hu

Leave Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük